ثبت شرکتهای خارجی
در رابطه با ثبت شرکتهای خارجی مطابق قانون مصوب سال 1310 شمسی نکاتی بصورت کلی بیان گردیده، اما از آنجا که آئین نامه ی مربوطه بصورت دقیق تر به نحوه ی ثبت شرکت های خارجی و جزئیات آن پرداخته است، بنابراین ثبت شرکت کریمخان در ادامه به شرح برخی از موارد آن می پردازد.
ماده 4 آئین نامه ی مذکور در ارتباط با ثبت شرکت های خارجی چنین بیان نموده است :
اظهارنامه ی ثبت شرکت های خارجی یا شعب آن توسط شخصی که از جانب شرکت حق امضا در ایران را دارد و یا توسط شخصی که از طرف فرد مزبور جهت این تقاضا دارای وکالت می باشد، ارائه و تسلیم خواهد شد. لازم به ذکر است که جهت ثبت هر شرکت خارجی تقدیم اساسنامه به همراه ضمائم ذیل الزامی می باشد .
ضمائم اساسنامه ثبت شرکت های خارجی
- اظهارنامه ی ثبت
- یک نسخه ی مصدق از اساسنامه ی شرکت
- یک نسخه ی مصدق از اختیارنامه ی نماینده عمده ی شرکت در ایران و چنانچه شرکت دارای چند نماینده مستقل در ایران باشد، یک نسخه ی مصدق از اختیارنامه ی هر یک از آن ها.
- زمانیکه تشکیل شرکت خارجی در ایران بر اساس امتیازنامه ی صحیح و منظمی تعیین شده باشد علاوه بر مدارک فوق الزامیست رونوشت امتیازنامه ای که به تایید وزارت امور خارجه نیز رسیده است، پیوست گردد.
از جمله شرایط اظهارنامه ی ثبت شرکت های خارجی این است که به فارسی نوشته شده و نکاتی در آن درج شده باشد.
برای اینکه از شرایط اظهارنامه ثبت شرکت های خارجی و نکات مندرج در آن آگاه شوید در ادامه این متن با ثبت شرکت کریم خان همراه باشید.
شرایط اظهارنامه ثبت شرکت های خارجی
- نام کامل شرکت
- نوع شرکت اعم از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره
- مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن
- نام مرجع ثبت و تاریخ ثبت شرکت در کشور اصلی
- مقدار سرمایه ی شرکت در تاریخ تقاضا
- مشخص نمودن نماینده یا نمایندگان عمده شرکت در ایران
- تابعیت شرکت
- نوع فعالیت شرکت که از کدام نوع ، صنعتی ، تجاری یا مالی می باشد.
- ذکر تایید شعب شرکت در سایر نقاط ایران
- آخرین گزارش شرکت مشروط بر اینکه اساسنامه و قوانین و مقررات کشور اصلی شرکت انتشار گزارش را مقرر نموده باشد.
- نام و نشانی صحیح شخص یا اشخاصی که مقیم ایران بوده و برای دریافت تمام اطلاعات شرکت دارای صلاحیت می باشند.
- تعهد نمودن به اینکه هر سال یک نسخه از آخرین گزارش شرکت را مطابق بند 6 به دایره ی ثبت شرکت ها ارائه نمایند.
- امضاء کسانی که حق امضاء دارند به تایید کنسول آن کشور در ایران و یا کنسول ایران رسیده باشد.
بر اساس قانون ثبت شرکت ها، کسانی که بعنوان نمایندگی یا مدیریت شعبه ی شرکت های خارجی در ایران اقدام به امور تجاری یا صنعتی یا مالی نموده اند و قبل از انقضاء زمان مشخص شده در مورد ثبت آن ها اقدامی نکرده باشند به درخواست دادستان و با حکم محکمه ی ابتدایی تهران، محکوم به جزای نقدی از 500 الی 1000 تومان خواهند شد. اضافه بر این مجازات نقدی ، بعد از صدور حکم به ازای هر روز تاخیر به پنج الی پنجاه تومان جریمه نیز محکوم خواهند شد.
هرگاه حکم دادستان قطعی شده باشد و تا 3 ماه از تاریخ ابلاغ آن به متخلف همچنان تخلف ادامه پیدا کند ، لازم است دولت از ادامه ی عملیات نماینده یا مدیر شرکت متخلف جلوگیری به عمل آورد.
ماده ی 3 قانون ثبت شرکت ها بیان می کند : « هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند توسط شعبه یا نماینده ی خود به امور تجاری ،صنعتی یا مالی در ایران اقدام نماید، می بایست خود شرکت در مملکت اصلی قانونی شناخته شده باشد و در اداره ی ثبت اسناد تهران ثبت شده باشد. » بنابراین مجوز و دستور ثبت شرکت های خارجی بر اساس قانون ثبت شرکت ها مصوب 15 خرداد 1310 بوده و مطابق با ماده ی 3 قانون مذبور از تاریخ اجرای آن قانون ، اگر شرکت خارجی برای انجام امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران به واسطه ی نماینده یا شعبه خود اقدام نماید ، می بایست در مملکت اصلی خود قانونی شناخته شده باشد. بنابراین زمانی شرکت خارجی می تواند در ایران به ثبت برسد که در کشور مرکز اصلی خود ثبت شده باشد و قانوناً ایجاد شده باشد و البته اثبات این امر و ارائه ی دلیل در این مورد به عهده ی شرکت تقاضاکننده ی ثبت می باشد.
لازم به ذکر است ، شرکتی که در یک کشور خارجی به ثبت رسیده است، قادر خواهد بود دارای شعبه در ایران باشد. بر اساس ماده 4 قانون ثبت شرکت ها ، می بایست برای ثبت شرکت مدارکی که ثبت شرکت کریم خان در زیر بیان نموده است را به اداره ی ثبت شرکت ها ارائه نمود.
مدارک لازم برای ثبت شعبه شرکت خارجی
- نسخه ی مصدق تصویب مجمع عمومی فوق العاده و یا هیئت مدیره ، در صورت واگذاری اختیار به هیئت مدیره در رابطه با تاسیس شعبه در اساسنامه مبنی بر تاسیس شعبه در تهران، داشتن قرارداد با یکی از وزارتخانه ها یا نهادهای انقلابی و یا ارائه ی مجوز از یکی از وزارتخانه ها
- نسخه ی مصدق اساسنامه ی شرکت
- نسخه ی مصدق اظهارنامه ی شرکت
- وکالتنامه ی مبنی بر تعیین نماینده عمده و اختیارات تفویض شده به آن
الزامیست تمام مدارک به زبان فارسی ترجمه شده باشد و مورد تایید رسمی مترجمان وزارت دادگستری قرار گرفته باشد. مدارک فوق توسط رئیس اداره به کارشناسان مربوطه ارجاع می شود و کارشناس پس از بررسی دقیق و کامل برای پرداخت هزینه ی حق الثبت به حسابداری ارسال می نماید، حسابداری نیز بر اساس قانون هزینه ی مربوط را دریافت می کند، پس از آن کارشناسان دستور ثبت شعبه شرکت خارجی را صادر می نماید. پس از ثبت شعبه شرکت و تهیه شدن، آگهی های تاسیس شعبه شرکت به امضای رئیس اداره می رسد و پس از دریافت هزینه مربوطه به روزنامه های کثیرالانتشار ارسال می شود و یک نسخه از آگهی تاسیس برای درج در روزنامه رسمی به ذینفع ارائه می گردد.
دیدگاهی یافت نشد