تشکیل پرونده مالیاتی
موسسه ثبت کریم خان در این مقاله در خصوص مراتب و مراحل تشکیل پرونده مالیاتی سخن می گوید. بر اساس قوانین تجارت، هر شخصیت حقوقی (شرکت) می بایست بعد از تاسیس شرکت و ثبت برای تشکیل پرونده ی مالیاتی در واحد مالیاتی اقدام نماید. بر اساس قوانین و مقررات مربوطه، شرکت تا 2 ماه بعد از تاسیس شرکت موظف به تشکیل پرونده دارایی و پرداخت حق التمبر مالیات سرمایه است. شرکتی که فاقد پرونده ی مالیاتی باشد نمی تواند کد اقتصادی اخذ کند و شرکتی که فاقد کد اقتصادی باشد نیز نمی تواند فعالیت داشته باشد، همچنین شرکتی که پروانه ی مالیاتی نداشته باشد قادر نیست در پایان سال مالی اظهارنامه ی مالیاتی فعالیت شرکت را به سازمان مالیات و دارایی تحویل دهد. در صورتی که شرکت جهت تشکیل پرونده ی مالیاتی در زمان شخص شده، اقدام ننماید بر اساس قانون سازمان مالیات و دارایی مرتکب جرم شده است. موسسه ی حقوقی ثبت شرکت کریم خان شما را در انجام مراحل تشکیل پرونده، تشکیل پرونده ی ارزش افزوده، ثبت نام کد اقتصادی ، مراحل تشکیل پرونده ی مالیاتی و تشکیل پرونده ی دارایی همراهی می نماید.
در حقیقت، تشکیل پرونده ی مالیاتی به این معناست که شرکت به سازمان امور مالیاتی اعلام می کند که چنین شرکتی تشکیل شده است و مطابق با قانون دو در هزار سرمایه ی شرکت را پرداخت کند. در غیر این صورت می بایست دو برابر مبلغ اولیه جریمه مالیاتی پرداخت نماید. به بیان دیگر در صورت عدم تشکیل پرونده و پرداخت حق التمبر دارایی شرکت طی دو ماه، می بایست به جای 2 در هزار، معادل 6 در هزار سرمایه ی ثبت شده پرداخت نماید. مطابق با طرح جامع مالیاتی، اداره ی کل مالیات بر درآمد (عملکرد) بعد از تکمیل نمودن و تشکیل پرونده، برای ارائه ی مفاسا حساب مالیاتی، از اداره ی کل مالیات بر ارزش افزوده استعلام می نماید. بنابراین در اداره ی کل مالیات بر ارزش افزوده نیز باید جهت تشکیل پرونده اقدام گردد. جهت مشخص کردن حوزه ی مالیاتی و تشکیل پرونده ی دارایی باید به نزدیک ترین اداره ی امور مالیاتی مربوطه مراجعه شود. لازم به ذکر است که جهت پیشگیری از مشکلات احتمالی، می بایست کد پستی دقیق خود را هم از اداره ی پست استعلام نموده، زیرا در صورتی که آدرس قانونی با کد پستی مغایر باشد، جهت درخواست کد اقتصادی مشکل ایجاد خواهد شد.
در ادامه مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده ی دارایی را بیان نمودیم. خاطر نشان می شویم، کارشناسان مجرب ثبت شرکت کریمخان می توانند با تجربه و تخصصی که در این زمینه دارند شما بزرگواران را به بهترین نحو راهنمایی نمایند.
مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده دارایی
- اصل و کپی تمام مدارک شرکت (اساسنامه، اظهارنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، روزنامه رسمی، مهر شرکت)
- اصل و کپی آخرین تغییرات در روزنامه ی رسمی(در صورت وجود تغییرات)
- اصل و کپی مدارک شناسایی اعضای شرکت
- تکمیل دفترچه ی مشخصات شناسایی شرکت
- گواهی امضای صاحبان امضای مجاز اشخاص حقوقی در دفتر خانه ی اسناد رسمی
- فیش واریزی دو در هزار سرمایه ی ابتدایی شرکت
- فیش آب و برق و تلفن و گاز دفتر شرکت
- وکالت نامه یا معرفی نامه ی کتبی از سوی شرکت(در صورتی که مدیر عامل حضور نداشته باشد)
- اجاره نامه یا سند مالکیت دفتر شرکت به نام شرکت
چند نکته ی مهم
- اجاره نامه حتما باید در دفاتر املاک تنظیم شده باشد و لازم است که دارای کد رهگیری اینترنتی و هولوگرام سریال دار باشد یا اینکه در دفاتر اسناد رسمی تهیه و تنظیم شود.
- در صورتی که محل قانونی شرکت، محل سکونت مدیر عامل باشد و شرکت به صورت خانوادگی تشکیل شده باشد هم می بایست اجاره نامه به نام شرکت تهیه و تنظیم گردد.
- کارت ویزیت املاکی که سند اجاره در آن تنظیم شده است، می بایست به قرارداد اجاره پیوست شده باشد.
تشکیل پرونده ی مالیاتی چقدر به طول می انجامد؟
زمان لازم برای تشکیل پرونده ی مالیاتی در همه ی حوزه ها به جز حوزه ی مالیاتی غرب تهران یک هفته می باشد. در حوزه ی مالیاتی غرب تهران به دلیل بازدید اداره ی دارایی مستغلات از مکان استقرار شرکت، تشکیل پرونده ی مالیاتی نیازمند زمان بیشتری می باشد.
نکات مهم در خصوص تشکیل پرونده مالیاتی
- در صورتی که محل دفتر شرکت به صورت ظاهری یا غیر واقعی اعلام شده باشد، باید برای آن تشکیل پرونده داد و جهت تشکیل پرونده نیز به اجاره نامه و سند مالکیتی که به نام شرکت مربوطه باشد نیاز است. همچنین در واحدهای مالیاتی جهت بررسی واقعی بودن آدرس اعلام شده که در روزنامه ی شرکت موجود می باشد به بازدید از آن اقدام می گردد.
- در صورتی که شرکتی در سال مالی گذشته فاقد هر نوع فعالیتی بوده باشد و یا اینکه به تازگی تاسیس شده باشد، باید عدم فعالیت شرکت را به دارایی اعلام کند. برای اعلام عدم فعالیت شرکت، تشکیل پرونده در حوزه ی مالیاتی ضروری می باشد.
- در صورتی که فاصله ی تاسیس شرکت تا زمان تشکیل پرونده از یک سال بیشتر باشد، توضیحات شرکت در خصوص عدم تشکیل پرونده ضروری می باشد.
دیدگاهی یافت نشد