نکاتی درباره اختراعات قابل ثبت
موسسه ثبت کریم خان در این مطلب قصد دارد در خصوص اختراعات قابل ثبت سخن بگوید.اختراعی قابل ثبت می باشد که دارای ابتکار تازه و دارای کاربرد صنعتی باشد. ابتکار تازه عبارت می باشد از آنچه که در صنعت یا فن قبلی وجود نداشته و برای دارنده مهارت عادی در فن ذکرشده واضح و معلوم نباشد و از نظر صنعتی، اختراعی کاربردی به حساب می آید که در رشته ای از صنعت قابل استفاده یا ساخت می باشد. هدف از صنعت، معنای گسترده آن می باشد و شامل مواردی مانند کشاورزی ، صنایع دستی ، خدمات و ماهیگیری نیز می شود.
ماده ی 27( ق.ث.ع.و.ا) در این خصوص می گوید
هر شخصی مدعی یکی از کارهای زیر باشد قادر است درخواست ثبت کند.
- نوآوری هر محصول صنعتی تازه
- کشف هر وسیله تازه یا اعمال وسیله های موجوده به روش جدید برای به دست آوردن یک نتیجه یا فلاحتی یا محصول صنعتی
مطابق ماده ی 4 قانون ثبت اختراع ها، علائم تجاری و طرح های صنعتی موردهای زیر از حیطه حمایت از اختراع خارج می باشد
- الف- کشفیات، آثار هنری و نظریه های علمی روش های ریاضی
- ب- طرح ها وقاعده ها یا روش های انجام کار تجاری و دیگر اقدامات اجتماعی و ذهنی
- ج- راه های تشخیص و درمان بیماری های حیوان یا انسان
این بند دربردارنده ی فرآورده های منطبق با تعریف اختراع و قابل کاربرد در روش های ذکرشده نمی شود. - د- منبع های ژنتیک و جزء های ژنتیک دربردارنده ی آن ها و همین طور فرآیندهای بیولوژیک تولید آن ها
- ه- چیزی که قبلا در فن ها و صنایع درنظر گرفته شده باشد .
چنانچه که فاش کردن اختراع طی مدت شش ماه قبل از تاریخ تقاضا یا درموردهای مقتضی قبل از تاریخ حق تقدم اختراع انجام شده باشد، مانع ثبت نمی باشد. - و- اختراع هایی که بهره برداری از آن ها مخالف موازین شرعی یا اخلاق حسنه یا نظم عمومی باشد.
مطابق چیزی که بیان شد،اختراع به طور مطلق نمی بایست قبلاَ انتشار یافته باشد وگرنه اختراع محسوب نمی شود و فقط استثنایی که این اصل دارد در مورد اختراعی می باشد که سابقاَ در خارجه ثبت شده باشد چه در این صورت محققاَ این اختراع معرفی و چاپ و منتشر شده است ودرنتیجه مطابق ماده 30 قانون ثبت علائم چنانچه مخترعی در خارج از ایران اختراعی را ثبت کرده باشد ، مطابق اختراع خارجی می تواند اختراعش را در ایران ثبت کند ، به شرطی که زمان اختراعش از ثبت اختراع اولی نگذشته باشد و چنانچه در این مدت یک نفر دیگر آن اختراع را در ایران به ثمر رساند مخترع نمی تواند مانع از کار او شود و همین طور برای بعد از آن می تواند درخواست جلوگیری نماید ولی از کار افرادی که تا آن تاریخ شروع کرده اند قادر نمی باشد جلوگیری کند و در حالت کلی خارجی ها قادر می باشند اختراع های خود را در ایران ثبت کنند به شرط آنکه مطابق عهد نامه یا معامله متقابل از سمت کشور متبوع مخترع نیز این حق برای مخترع های ایرانی معرفی شده باشد.
حقوق برگرفته از اختراع ثبت شده قابل انتقال می باشد و درصورت فوت صاحب حق به ورثه او انتقال می یابد.
کادر تخصصی و حرفه ایی کریم خان با درنظرگرفتن مشاوران خبره و کاردان قادر است به صورت کاملا رایگان پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان در این خصوص باشد .
دیدگاهی یافت نشد