طبقه بندی علائم تجاری و صنعتی :
پیش از آنکه به طبقه بندی علائم تجاری و صنعتی بپردازیم به نکاتی در رابطه با علامت تجاری اشاره می کنیم. علامت تجاری عبارت است از هر نوع علامتی اعم از نقش ، تصوير ، رقم ،حرف ، عبارت ، مهر ، لفاف و غيره كه جهت امتياز و تشخيص محصول صنعتی تجاری يا فلاحتی برای آن اختيار می شود. داشتن علامت تجاری اختياری می باشد مگر در مواردی كه دولت آن را الزامی قرار دهد. همچنین حق استفاده انحصاری از علامت تجاری فقط مختص كسی می باشد كه علامت خود را به ثبت رساند. علامت تجاری قابلیت نقل و انتقال دارد و لازم است که مطابق مقررات قانون ثبت علائم و اختراعات ايران به ثبت برسد . اجازه استفاده از علامتی که به ثبت رسیده به ديگران در ايران بايد به ثبت برسد. برای علامت تجاری گواهی ثبت علامت صادر خواهد شد و مدت اعتبار ثبت علامت برای هر بار ١٠ سال است.جهت ثبت چند علامت بايد به تعداد علائم تجاری، اظهارنامه جداگانه اختصاص داده شود. همچنین لازم به ذکر است که تغييرات مربوط به نشانی رسميت نخواهد داشت مگر اينكه به ثبت رسيده باشد. ثبت شرکت کریم خان در ادامه این نوشتار بصورت مجزا طبقه بندی علائم تجاری و صنعتی(لیست طبقات علامت تجاری) را ارائه می دهد.
صنایع و محصولات شیمیایی :
1 – محصولات شیمیایی که در صنایع و علوم و عکاسی(فتوگرافی)کشاورزی و پرورش نباتات و جنگل بانی استعمال می شود،کود(طبیعی ومصنوعی)ترکیبات آتش نشانی،مواد آب دادن فلزات،ترکیبات شیمیایی جهت جوشکاری،محصولات شیمیایی جهت حفظ مواد غذایی،مواد دباغی و مواد چسب دار برای صنایع.
2 – رنگ،روغن جلا،لاک،مواد ضد زنگ زدگی و جلوگیری از فاسد شدن چوب،مواد رنگی،مواد اکاله،صمغ،فلزات به شکل ورق و گرد جهت نقاشی و آرایش و تزیین.
3 – ترکیبات جهت سفید کردن و سایر مواردی که برای شستشو به کار می رود،ترکیباتی که جهت پاک و تمیز و براق کردن و لکه گیری و گرفتن چربی و ساییدن و صیقل دادن استعمال می شود،صابون،عطریات،روغن اسانس،مواد آرایشی،محلول های موی سر،گرد و خمیر دندان.
4 – انواع روغن و چربی های صنعتی (به استثنای روغن ها و چربی های خوراکی و روغن های اسانس)روغن ماشین،ترکیبات گردگیر و جاذب،انواع سوخت(از جمله بنزین)و مواد روشنایی،شمع،شمع مومی و کچی،شمع کوچک(شب سوز)فتیله.
5 – مواد دارویی و بیطاری و بهداشتی،مواد خوراکی و آشامیدنی مخصوص بیماران و کودکان،مشمع و لوازم جراحت بندی،لوازم پر کردن دندان،موم دندان سازی،مواد ضد عفونی کردن ترکیبات جهت دفع نباتات هر روزه و حشرات و حیوانات موذی.
فلزات معدنی و مصنوعات فلزی :
6 – فلزات عادی اعم از تهیه نشده و نیمه تهیه شده و ترکیبات آن،لنگر،سندان،زنگ و ناقوس،لوازم ساختمانی به شکل ورقه و ریخته شده،ریل و سایر لوازم فلزی جهت راه آهن،زنجیر(به استثنای زنجیرهای وسایل نقلیه)کابل و سیم و مفتول(غیر برقی)قفل و بست و بند،لوله های فلزی،صندوق و صندوقچه ی آهنی،گلوله ی فولادی،نعل اسب،میخ و پیچ،سایر مصنوعاتی که از فلزات گرانبها ساخته نشده و در هیچ طبقه ی دیگری ذکر نگردیده است،مواد معدنی.
7 – انواع ماشین و ماشین های افراز،موتورها(به استثنای موتورهای مخصوص وسایل نقلیه)قفل های اتصال و تسمه ی انتقال قوه(به استثنای قفل و تسمه های قفل و تسمه های مخصوص وسایل نقلیه)دستگاه های بزرگ کشاورزی،ماشین جوجه کشی
8 – آلات و افزارهای یدی،آلات برنده،و چنگال و قاشق،اسلحه ی سرد
دستگاه و لوازم و آلات فنی و علمی و صنعتی :
دستگاه و آلات علمی و دریانوردی و مهندسی و برقی(از جمله بی سیم)و عکاسی و سینما توگراف و آلات بصری و اوزان و مقیاس ها و اسباب علامت دادن و کنترل (نظارت)دستگاه و لوازم نجات و آموزش،دستگاه خودکار و باژتون یا پول فلزی ،ماشین های گویا،صندوق ثبات خودکار جهت پول،ماشین های حساب،ماشین های آتش خاموش کن.
10 – آلات و ادوارت جراحی و طبی و دندان سازی و بیطاری.(از جمله پا و دست و چشم و دندان های مصنوعی)
11 – تاسیسات و لوازم روشنایی و گرم کردن و مولد بخار و طبخ و تبرید و خشک کردن و تهویه و لوله کشی آب و بهداشتی.
12 – وسایل نقلیه،دستگاه های حمل و نقل زمینی،دریایی و هوایی.
13 – اسلحه ی گرم،مهمات و خمپاره،مواد قابل احتراق،لوازم آتش بازی.
14 – فلزات گرانبها و ترکیبات آن ها و مصنوعات ساخته شده از فلزات گرانبها و یا روکش شده با آن(به استثنای آلات برنده و چنگال و قاشق)جواهرات و سنگ بهای گرانبها،ساعت و آلات کرونومتر
15 – آلات موسیقی(به استثنای ماشین های ناطق و دستگاه های بی سیم)
مصنوعات و اشیای ساخته شده از مواد مختلف :
16 – کاغذ و کالای ساخته شده از کاغذ،مقوا و کالاهای ساخته شده از مقوا،مطبوعات،روزنامه،مجلات،کتاب و لوازم صحافی،عکس،لوازم التحریر ،لوازم چسب دار(برای لوازم التحریر)لوازم هنری ،قلم موی نقاشی،ماشین تحریر و لوازم دفتر(به استثنای مبل) ،لوازم آموزش و ترتیب(به استثنای دستگاه های آموزشی)ورق بازی،حروف و کلیشه ی مطبعه.
17 – کائوچو کم لاستیک(بالاتا)و مواد مشابه آن،کالاهای ساخته شده از مواد مزبور که در سایر طبقات ذکر شده است.لوازم باربندی و انسداد و لوازم عایقکاری،پنبه نسوز،میکا،مجصولات ساخته شده از آن ها لوله ی قابل ارتجاع و غیر فلزی.
18 – چرم و چرم مصنوعی،لوازم ساخته شده از آن ها که در سایر طبقات ذکر نشده است.پوست،چمدان و کیف های دستی مسافرتی،چتر،عصا،شلاق و زین و برگ و اشیای سراجی.
19 – لوازم و مصالح ساختمانی،سنگ طبیعی و مصنوعی،سمنت،آهک،ملات،گچ،شن،لوله های سفالی یا سمنتی،مصالح راهسازی،آسفالت،قطران و غیره،ساختمان های متحرک،بناهای سنگی،سرلوله بخاری دیواری.
20 – مبل ، آیینه ، قاب و مصنوعاتی که در سایر طبقات ذکر نشده و از موارد زیر ساخته شده است: چوب ، چوب پنبه ، نی ، حصیر و سبد و ترکه ، شاخ ، استخوان ، عاج ، صدف ، مرجان ،کهربا،فلس و دمارماهی،گوش ماهی کف دریا،سلولویید و محصولات مشابه کلیه مواد مزبور.
21 – لوازم و ظروف کوچک خانه داری(که از فلز قیمتی ساخته نشده و یا روکوش نشده است)شانه و ابر،ماهوت پاک کن(به استثنای قلم موی نقاشی)لوازم مخصوص تهیه قلم و ماهوت پاک کن،(به استثنای قلم موی نقاشی)لوازم مخصوص تهیه قلم و ماهوت پاک کن،آلات و لوازم جهت پاک و تمیز کردن،براده ی فولاد،شیشه آلات،اشیای ساخته شده از چینی و بدل چینی و سفال که در سایر طبقات ذکر نشده است.
مصنوعات نساجی :
22 – طناب،ریسمان،تور،چادر،سایه افکن،کیسه و روپوش کالا،بادبان و شراع،کیسه و گونی،پوشال و لوازم پر کردن(مو،کاپوک،علف دریای و غیره)منسوجات تهیه شده از مواد الیافی خام.
23 – انواع نخ.
24 – انواع پارچه،رختخواب و سفره ی میز،اشیایی بافته شده که در سایر طبقات ذکر نشده است.
25 – ملبوس از جمله کفش و پوتین و کفش راحتی.
26 – توری و اشیای قلابدوزی،روبان و حاشیه و قیطان ،دکمه ،دکمه فشاری ،قزنقفلی ،سنجاق و سوزن ،گل های مصنوعی.
27 – قالی و قالیچه،حصیر و پادری و بوریا،فرش های مشمعی و سایر پوشش های کف اطاق،روپوش های غیر پارچه ای
اسباب بازی و لوازم ورزشی :
28 – اسباب بازی و تفریح،لوازم ورزش و ژیمناستیک(به استثثنای ملبوس)تزیینات و لوازم آرایش،درخت نوئل.
مواد غذایی و محصولات کشاورزی :
29 – گوشت ماهی،طیور،شکار،عصاره های گوشت،سبزیجات و میوه جات و پخته شده و به صورت کنسرو،ژله و مربا،تخم مرغ،شیر و سایر محصولات لبنی،روغن و دنیات خوراکی،کنسرو ترشی.
30 – قهوه ، چای ، کاکائو ، قند و شکر ،برنج (تاپیوکا) ،آرد هندی (لاکو) ، بدل ، قهوه ، آرد ، ترکیبات تهیه شده از غلات ، نان ، بیسکوئیت ، نان های شیرینی و شیرینی جات ،بستنی،عسل،شیره،ملاس و خمیرمایه گرد نانوایی،نمک،خردل،فلفل،سرکه،ادویه جات،یخ،چاشنی.
31 – محصولات کشاورزی و پرورش گیاه و جنگلبانی و دانه هایی که در سایر طبقات ذکرنشده است.
32 – آب های معدنی و گازدار و سایر نوشابه های غیرالکلی،شربت و سایر ترکیبات جهت تهیه ی نوشابه.
33 – علائم مخصوص خدمات
34 – کالاهایی که در هیچ یک از این طبقات ذکر نشده است. همچنین جهت آگاهی از لیست کامل طبقات علائم تجاری می توانید به دیگر مقالات مرتبط با این موضوع در ثبت شرکت کریم خان رجوع کنید.
در این نوشتار به بیان طبقه بندی علائم تجاری و صنعتی پرداختیم، چنانچه قصد دارید برای محصولات و خدمات خود به ثبت علائم تجاری بپردازید می توانید به کارشناسان مجرب ما در ثبت شرکت کریمخان مراجعه نمایید.
دیدگاهی یافت نشد