راهنمای ثبت نام کارت هوشمند بازرگانی
تعریف کارت بازرگانی
موسسه حقوقی ثبت کریم خان اینک طریقه ی ثبت نام در سامانه کارت هوشمند بازرگانی و در کل مفهوم کارت بازرگانی به تشریحاتی می پردازد.بر اساس مقررات گمرکی کشور،کارت بازرگانی مجوزی می باشد که مالک آن،از قبیل شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن،به تجارت در زمینه ی واردات و صادرات کالا مبادرت ورزد.در ایران فقط بازرگانانی می توانند در واردات و صادرات فعال باشند که کارت بازرگانی داشته باشند.
کارت بازرگانی مثل کارت شناسایی برای فعالان تجارت خارجی می باشد.طبق آیین نامه اجرایی مقررات و قوانین صادرات و واردات راجع به چگونگی صدور کارت بازرگانی ” کارت بازرگانی به وسیله ی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا دیگر شهرستانها، به نام درخواست کنندگانی که واجد شرایط باشند،به مدت یکسال با رشته فعالیت ویژه برحسب تقاضای درخواست کننده صدور می شود که بعد از تایید وتصدیق وزارت بازرگانی دارای اعتبار خواهد بود.”
مدت اعتبار کارت بازرگانی طبق تقاضای درخواست کنندگان از یک تا پنج سال بوده که در صورت تسلیم مدارک مورد نیاز به مدت زمان ذکر شده می توان آن را تمدید کرد.
هم اکنون کارت های بازرگانی به طور هوشمند بوده و بخش عمده پروسه صدور آن ها به صورت الکترونیکی و توسط سامانه واحد کارت بازرگانی هوشمند انجام می گردد.
مزیت های اینترنتی شدن ثبت نام به منظور دریافت کارت هوشمند بازرگانی
- افزایش سرعت فرایند صدور.
- تقلیل یافتن مقدار اشتباه وخطاها در صدور کارت.
- اجرای دقیق مقررات و قوانین در رابطه با آن.
- حل معظلاتی همانند اطلاعات اشتباه دادن به وسیله ی درخواست کنندگان اخذ کارت به اتاق بازرگانی مرتبط با مشخصات فردی یا مسایل مالیاتی و گمرگی.
- بازداری از وارد شدن اشخاصی که صلاحیتهای درج شده در آیین نامه به منظور اخذ کارت بازرگانی را دارا نمی باشند.
مدارک و گام های ثبت نام به منظور دریافت کارت هوشمند بازرگانی توسط سامانه الکترونیکی
شرایط عمومی
- دارای مدرک تحصیلی لااقل دیپلم.
- دارای حداقل 23 سال کامل.
- قید صادرات و واردات در اساسنامه.
توضیحات ثبت کریمخان در رابطه با گام های ثبت نام کارت هوشمند بازرگانی :
- وارد شدن به سایت http://cscs.ir
- درج نمودن شناسه ملی شرکت مربوطه و استعلام از این سامانه.
- درج اطلاعات شخصی درخواست کننده.
- اسکن عکس با پس زمینه سفید و اسکن نمودن امضا.
- ثبت اطلاعات و مشخصات شرکت.
- پرینت مدارک ذیل:
- استعلام ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم.
- فرم الف برای دریافت استعلام از بانک.
- فرم دال برای اخذ تأیید امضاء از محضر به منظور صادر نمودن کارت یا تغییر مدیر عامل.
- استعلام از تأمین اجتماعی.
- تشخیص هویت تنها جهت صادر نمودن کارت یا تغییر مدیر عامل.
- فراهم اوردن مدارک ذیل:
- اساسنامه شرکت.
- اظهارنامه ثبت شرکتها
- آگهی تأسیس و تغییرات.
- اظهارنامه ثبت در دفاتر بازرگانی زمان صادر نمودن کارت یا مندرج ساختن تغییرات.
- پروانه بهره برداری برای واحدهای تولیدی.
- ثبت نام کد اقتصادی در سایت.
- یک سری فتوکپی برابر با اصل سند به نام کارخانه یا شرکت.
- فتوکپی برابر با اصل اجاره نامه به نام مدیر عامل یا یکی از اعضای هیأت مدیره.
- مدارک فرد مدیر عامل مشتمل بر:
- فتوکپی برابر با اصل مدارک شناسایی(کارت ملی، کارت پایان خدمت یا معافیت)
- فتوکپی برابر با اصل آخرین مدرک تحصیلی مدیر عامل.
- مدارک لازم به منظور اخذ کارت هوشمند بازرگانی برای درخواست کنندگان غیر ایرانی
- داشتن شرایط ذی ربط برای ایرانیان غیر از کارت پایان خدمت یا معافیت.
- پروانه اقامت و اشتغال.
- تصویر گذرنامه یاپاسپورت.
- فرم تأیید صلاحیت صادره از اتاق.
- مشخصات خواسته شده را به درستی و با دقت به دو زبان انگلیسی و فارسی تکمیل نمایید.
- پس از کامل نمودن مشخصات،آن ها را در سیستم ذخیره نمایید.چنانچه چاپ اطلاعات در محل کار فرد ممکن نباشد می توان از قسمت بازیابی اطلاعات با عنایت به مسائل ثبتی به قسمت اصلاح و چاپ دست پبدا کرد. برخی از فرمها به امضاء و تأیید مدیر عامل، اعضای هیأت مدیره و … احتیاج دارند.به همین سبب شایسته است به منظور مراجعه کمتر، فرمهای تکمیلی در سایت را چاپ و پس از اخذ تأییدیه و دریافت امضاء به اتاق بازرگانی رجوع کنید.
درخواست کنندگان اخذ و تمدید کارت بازرگانی ملزم به تقدیم فیزیکی گواهی موضوع ماده 186 قانون مالیات های مستقیم به استان تهران نیستند و این گواهی به شکل سیستمی از سازمان امور مالیاتی به اتاق تهران ارسال می گردد.
سابقاً، درخواست کننده ی اخذ کارت بازرگانی با رجوع به سامانه کارت هوشمند بازرگانی و مندرج نمودن اطلاعات اولیه خویش، می بایست معرفی نامه جهت صادر نمودن گواهی موضوع ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم را از روی سامانه اخذ نموده و به طور فیزیکی به سازمان امور مالیاتی تسلیم می کرد. از طرف دیگر جهت محاسبه سه در هزار درآمد مشمول مالیات سهم اتاق تهران، درخواست کننده لازم است برگه های قطعی مالیاتی سال هایی که به اتاق تهران بدهکار بود را نیز تسلیم نماید.متقابلا سازمان امور مالیاتی هم چنین در پاسخگویی به استعلام اتاق تهران، گواهی ذکر شده را صدور و جهت بارگذاری روی سامانه کارت هوشمند بازرگانی به درخواست کننده تسلیم می نمود.
اما هم اکنون براساس دستورالعمل جدید، ملزم به سپری نمودن فرایند بلند مدت نمی باشد. با متصل شدن سامانه کارت هوشمند بازرگانی اتاق تهران به سازمان امور مالیاتی پس از اینکه درخواست کننده دریافت کارت، اطلاعات اولیه خود مانند کد ملی یا شناسه ملی را وارد سامانه کارت بازرگانی هوشمند نماید،تقاضای وی توسط این سامانه به سازمان امور مالیاتی ارسال می گردد و چنانچه درخواست کننده در سازمان امور مالیاتی دارای پرونده تکمیل گشته از حیث کد اقتصادی و همچنین بدون بدهی به حوزه مالیاتی باشد، گواهی موضوع ماده 186 از جانب سازمان امور مالیاتی به طور الکترونیکی به اتاق تهران ارسال می گردد.
دیدگاهی یافت نشد