حقوق مدیران

حقوق مدیران


حقوق مدیران در برابر شرکت چیست ؟

رابطه حقوقی مدیران با شرکت است یا شرکا ؟

از لحاظ شخص ثالث، مدیران شرکت شامل شخص حقوقی بوده و فعالیت های حقوقی و مادی آن ها ،از فعالیت حقوقی و مادی شرکت به حساب می آید ولی این خصیصه شرکت تجاری باعث نمی شود که منش حقوقی مدیر یا مدیران شرکت را پنهان نمود و نسبت حقوقی آنان را با شرکت یا با شریکان از یاد برد. اولین پرسش در رابطه حقوقی مدیران با شرکت است یا با شرکا؟ حقوق مدیران در برابر شرکت چیست ؟

نظر به تفسیر فرضیه منش حقوقی برای شرکت تجاری در خصوص تسهیل تهیه رابطه های طرف گوناگون، ایجاب می کند که وظایف مدیران به غیر از موردهای مستثنی،در مقابل شرکت پنداشته شود و نه در مقابل شریکان.در ادامه مقاله به ارزیابی حقوق مدیران در مقابل شرکت اشاره می کنیم:

حقوق مدیران

مبنای شناسایی حقوق مدیران

نسبت مدیران و شرکت یک نسبت قراردادی به شمار می آید.به این ترتیب نتیجه می گیریم که حقوق مدیران از جمله اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل متاثر از قرارداد می باشد.

آثار عدم تعیین اجرت مدیران

شاید برخی از شریکان کاندید عضویت در هیئت مدیره شده باشند و از طرف انجمن عمومی به این منصب انتخاب شوند بی آنکه حق الزحمه آنان مشخص شده باشد.انتصاب مدیر عامل به وسیله هیئت مدیره هم ممکن است این چنین کاری صورت پذیرد.بنابراین نباید فعالیت مدیران را که به سمت نمایندگی از طرف شرکت پذیرش می شوند را به سبب عدم مشخص نمودن اجرت نامعتبر به حساب آورد ،ولی زمانی که در رابطه با اندازه اجرت موافقتی به دست نیامده، مدیران سزاوار اخذ اجرت هستند.

قواعد آمره راجع یه میزان حق الزحمه مدیران

در قانون تجارت قوانینی در این عرصه وجود ندارد ولی لایحه قانونی اصلاح بخشی از قانون تجارت تنها در ماده 134 درباره اعضایی که وظیفه ای ندارند هیئت مدیره چارچوبی را تعیین کرده است :

” انجمن عمومی عادی دارندگان سهام با نظر به مدت وجود عضوهای غیرمکلف هیئت مدیره در نشست ذکرشده هزینه ای را برای حق حاضربودن در جلسات تصدیق میکنند، انجمن عمومی این هزینه را از لحاظ مدت زمانی که هر عضو در جلسات حاضر بوده مشخص می نماید. و چنانچه که در اساسنامه پیش گویی شده باشد مجمع عمومی طبق مصوبات درصد مشخصی از سود خالص سالانه شرکت را به منظور پاداش به عضوهای هیئت مدیره اختصاص داده و عضوهای غیرمکلف هیئت مدیره نمی توانند غیر از چیزی که در این ماده پیش گویی شده است در برابر منصب مدیریت خود به صورت پیوسته یا غیر پیوسته درجهت حقوق یا پاداش شرکت اخذ نماید”.

حق استعفا

حقوق کناره گیری مدیر پیرو موافقت آشکار یا ضمنی مدیر و شرکت می باشد ،با اینهمه با وجود عدم این توافق میبایست باور داشت که مدیر حائز حق کناره گیری می باشد ، هرچند نسبت مدیر و شرکت به طور کامل در حیطه قرارداد وکالت قابلیت تجزیه ندارد ،ولی در هر حال بکار بردن قوانین وکالت باوجود فرمان آشکار قانونی و یا موافقت، به نیت مشترک فرضی دوطرف بهتر میباشد. آشکار است که بکارگیری این حقوق میبایست متداول اعمال شود درغیر اینصورت باعث وظیفه مدیر در مقابل شرکت و اشخاص ثالث میباشد.

کارشناسان ثبت شرکت کریم خان افتخار دارند با مشاوره تلفنی رایگان در موردحقوق مدیران در برابر شرکت با بهره گیری از خدمات بهینه در خدمت شما عزیزان باشند.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *