در این مقاله با ثبت کریم خان همراه باشید تا توضیحاتی در باب معافیت از مالیات بردرآمد و جرایم مالیاتی را به شما ارائه می دهیم.
الف-معافیت های مالیاتی
معافیت های مالیاتی مندرج در مواد 2 و 132 تا 146 ق.م.م و یا در بعضی از مقررات دیگر که قسمتی از آن ها مورد بحث قرار گرفته ،به شرح ذیل می باشد.
- مقررات ماده 189 ق.م.م که اذعان می دارد :”اشخاص حقوقی و همچنین اشخاص حقیقی موضوع بندهای(الف) و(ب) ماده(95) این قانون چنانچه طی سه سال متوالی ترازنامه و حساب سود و زیان و دفاتر و مدارک آنان مورد قبول قرار گرفته باشد و مالیات هر سال را در سال تسلیم اظهارنامه بدون مراجعه به هیات های حل اختلاف مالیاتی پرداخت کرده باشند معادل 5 % اصل مالیات 3 سال مذکور علاوه بر استفاده از مزایای مقرر در ماده 190 این قانون به عنوان جایزه خوش حسابی از محل صدور وصولی های جاری پرداخت یا در حساب سنوات بعد آنان منظور خواهد شد.جایزه مزبور از پرداخت مالیات معاف خواهد بود”.
- درآمد بدست آمده از تمامی فعالیت های مربوط به رشته کشاورزی،دامداری،دامپروری،پرورش ماهی،زنبور عسل،پرورش طیور،صیادی،نوغان داری،احیاء مراتع و جنگل ها،باغات اشجار از هر قبیل و نخلیات معاف از مالیات هستند.
- موسسات عام المنفعه،واحدهای تولیدی و معدنی که در شعاع 120 کیلومتری مرکز تهران و 50 کیلومتری مرکز اصفهان علی الخصوص در نقاط محروم کشور ایجاد شود معاف از مالیات هستند.
- مرکز فرهنگی،هنری که دارای پروانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند برای مدت 5 سال از پرداخت مالیات معاف خواهند بود و چنانچه حوزه فعالیت مراکز ذکر شده در مناطق محروم کشور باشد این فعالیت تا 8 سال نیز قابل افزایش می باشد.
- درآمد شرکت های تعاونی و روستایی،عشایری،کشاورزی،صیادات،کارمندی،دانشجویان و دانش آموزان و اتحادیه های آن ها هم از پرداخت مالیات معاف می باشد…..
-ماده 143 ق.م.م معافیت مالیاتی شرکت هایی را پیش بینی می کند که در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده اند.
ب-جرایم مالیاتی
- عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی مودی یا تکمیل نکردن بخش هایی که مربوط به مشخصات وی است و عدم ارائه ترازنامه و حساب سود و زیان و عدم ارائه دفاتر قانونی (دفتر روزنامه-ذفتر کل)به ممیز مالیاتی مستوجب پرداخت جریمه بین 1 تا 20 درصد است.
- عدم پرداخت مالیات در موعد قانونی سبب تعلق جریمه ای معادل 5/2 % مالیات به ازاء هر ماه خواهد بود.(ماده 190 اصلاحی 1/1/72)
- در شرکت های منحل شده مدیران اشخاص حقوقی جمعاً یا به صورت فردی نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات هایی که اشخاص حقوقی براساس مقررات قانونی مالیات های مستقیم مکلف به کسر و ایصال آن بوده و مربوط به دوران مدیریت آنان باشد با شخص حقوقی(اعم از شرکت یا موسسه) مسئولیت تضامنی دارند.(ماده 198 ق.م.م)
- در صورت تخلف شخص حقیقی یا حقوقی از انجام وظایف تعیین شده در ماده 198،علاوه بر مسئولیت تضامنی،مشمول جریمه ای معادل 20% مالیات پرداخت نشده خواهد بود.
- تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و استناد به دفاتر بر خلاف واقعیت برای فرار از پرداخت مالیات مستوجب مجازات حبس از 3 ماه تا 2 سال است.این مجازات درباره مدیر یا مدیرانی که از انجام وظایف فوق خودداری نموده و موجبات تشخیص مالیات کمتر از میزان واقعی را فراهم کنند اعمال خواهد شد.
- در خصوص ممنوع الخروج شدن بدهکاران مالیاتی،ماده 202 ق.م.م. می گوید :”وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور می تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آن ها از ده میلیون(000/000/10) ریال بیشتر است از کشور جلوگیری نماید.حکم این ماده در خصوص مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیات هایی که براساس این قانون شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن است و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است.مراجع مربوطه به اعلام وزارت یا سازمان مربوط موظف به اجرای این ماده می باشند.
تبصره-چنانچه مودیان مالیاتی به قصد فرار از پرداخت مالیات اموال خود به همسر و یا فرزندان را نقل و انتقال دهد سازمان امور مالیاتی کشور می تواند نسبت از طریق مراجع قضایی اسناد ذکر شده را باطل کند.نماید”.
تیم تخصصی ثبت کریم خان،در تمامی زمینه های مالیاتی نظیر تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی،دفاع مالیاتی و معافیت مالیاتی وپلمپ دفاتر قانونی خدمات ارائه می دهد.
لطفاَ جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در ثبت کریم خان تماس حاصل نمایید.
دیدگاهی یافت نشد