تشخیص صلاحیت پیمانکاری
سامانه تخصصی ثبت شرکت کریمخان طی این مقاله قصد دارد شرایط عمومی جهت تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقیقی و حقوقی را تشریح نماید. قبل از هر چیز ابتدا به تعریف مختصری از تشخیص صلاحیت پیمانکاری می پردازیم. تشخیص صلاحیت پیمانکاری فرآیندی می باشد که طی آن شرایط عمومی، فنی و تخصصی اعضای سازمان در زمینه ی پیمانکاری ارزیابی و بررسی شده و در مقایسه با دیگر اعضا مشخص می گردد.
اهمیت رتبه بندی در تشخیص صلاحیت پیمانکاری
رتبه بندی یا گرید نوعی معیار صلاحیت گذاری می باشد که بر اساس استانداردهای تعریف شده صورت می گیرد که به وسیله ی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اتخاذ شده است. رتبه بندی بر اساس میزان توانایی شرکت ها (طبق تعداد نفرات شرکت و سوابق آن ها، تجربه ی کاری و ارائه ی بیمه یا نامه از سوی تامین اجتماعی مبنی بر درست بودن انجام قرارداد مربوطه، توان مالی حساب شده ی شرکت طبق اظهارنامه مالیاتی آخرین سال کاری) صورت می گیرد. همچنین، جهت رتبه بندی شرکت های مشاور به جز بررسی نیروی فنی و مهندسی، امکانات فنی و نرم افزاری آن شرکت ها هم مورد بررسی و ارزیابی صورت می گیرد.
رتبه بندی شرکت ها در بخش های زیر انجام می شود:
- رتبه بندی پیمانکاری
- رتبه بندی مشاوران
- رتبه بندی اندوه سازان
- رتبه بندی شرکت های EPC
- رتبه بندی شرکت های انفورماتیک
رشته های پیمانکاری شامل ساختمان و ابنیه، راه و ترابری، صنعت و معدن، تاسیسات و تجهیزات، کشاورزی، آب ،مرمت آثار باستانی، کاوش های زمینی، ارتباطات، نفت و گاز و نیرو می باشد و رشته های مشاوران نیز شامل گروه شهرسازی و معماری، گروه راه و ترابری، گروه مهندسی آب، گروه مطالعات کشاورزان، گروه انرژی ، گروه پست و مخابرات، گروه صنعت، گروه معدن، گروه نفت و گاز، گروه تخصص های مشترک است.
شرکت های پیمانکاری بر اساس قراردادهای شرکت و امکانات و افراد امتیازآور از 1 تا 5 رتبه بندی می شوند که 1 بالاترین و 3 پایین ترین رتبه محسوب می گردد. اما شرکت های مشاور از 1 تا 3 رتبه بندی می شوند که 3 پایین ترین رتبه و 1 بالاترین رتبه می باشد. بیان این نکته الزامی است که شرکت های مشاور در زمینه ی طراحی و نظارت و نظارت بر ساخت فعالیت می نمایند و رابط بین پیمانکار و کارفرما می باشند. در ادامه با ثبت شرکت کریم خان همراه باشید تا با انواع فواید و مزایای رتبه بندی آشنا شوید.
مزایای رتبه بندی
- رتبه بندی شرکت ها یکی از شرایط عقد قرارداد با شرکت ها و سازمان های دولتی محسوب می گردد. در شرایطی که غیر از این باشد و شرکت ها فاقد رتبه باشد مراکز دولتی اجازه عقد قرارداد با آن ها را ندارند.
- رتبه بندی شرکت ها در صنایع گوناگون می تواند یک نمایانگر جهت نشان دادن وضعیت شرکت ها باشد.
- شرکت های پیمانکاری جهت شرکت در مناقصات دولتی می بایست گواهی نامه ی صلاحیت پیمانکاری داشته باشند.
پیمانکاران دارای دو نوع حقوقی و حقیقی می باشند که ثبت شرکت کریم خان در ذیل به تفصیل به بیان آن ها پراخته است.
پيمانكار حقوقی : عضوی حقوقی می باشد كه بعد از ثبت در اداره ی ثبت شركت ها و مالكيت های صنعتی و يا در اداره ی ثبت اسناد و املاك، با داشتن شرايطی که لازم است، گواهينامه ی صلاحيت پيمانكاری دريافت نموده باشد.
پيمانكار حقيقی : عضوی حقیقی می باشد که جهت انجام امور ،بر اساس قوانین و مقررات و شرایطی که در آیین نامه وجود دارد، گواهی تشخیص صلاحیت پیمانکاری دريافت كرده باشد.
شرایط عمومی جهت تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقیقی
- تابع بودن دولت جمهوری اسلامی ایران
- عضو بودن در سازمان اسناد
- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت سربازی
- نداشتن سابقه محرومیت، محکومیت یا ممنوعیت از فعالیت های پیمانکاری
- نداشتن هیچ گونه سوء پیشینه کیفری موثر
شرایط عمومی جهت تشخیص صلاحیت پیمانکاران حقوقی
- شرکت مورد نظر در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد.
- نداشتن هیچ گونه محرومیت، محکومیت یا ممنوعیت از انجام کارهای پیمانکاری
- عضو بودن در سازمان اسناد
- هیچ یک از شرکای شرکت یا مدیران شرکت یا موسسه، دارای سهام یا عضویت در هیات مدیره ی شرکت های مهندسین مشاور عضو سازمان نباشند.
دیدگاهی یافت نشد