صفر تا صد ثبت علامت تجاری ، برند ، لوگو ، مارک
لوگو(علامت تجاری) نام کلیدی و برای شناساندن یک کالا و یا خدمات است،هر چقدر لوگو خلاق تر و یکتا و منحصر به فرد باشد خریدار را بیشتر به خود جذب می کند.انجمن بازاریابی آمریکا (AMA) در سال 1960 یک نام تجاری قدیمی ارائه کرده است.این تعریف ارزش آرم و علامت های استفاده شده در یک مارک تجاری را بیان می کند و باعث می شود که مارک های تجاری از یکدیگر متمایز شوند.انجمن بازاریابی آمریکا برای نام تجاری تعریفی بیان کرده است : یک اسم ، علامت ، نماد، الگو یا مدل، یا ترکیبی از آن ها در جهت تمایز محصولات رقبا از یکدیگر و معرفی کالا و خدمات عرضه شده به واسطه فروشندگان.
صفات مشخصه:
صفات مشخصه نام تجاری ابتکاری است برای اصیل بودن و تازگی آن محصول.بنابراین استفاده یک علامت تجاری برای محصولات متفاوت مشکلی پیش نمی آید.مانند این که اگر کالاهای مختلف یک تاجر دارای یک علامت باشد،تاجر دیگر نمی تواند در کالای مشابه علامت ثبت شده وی را استفاده کند.اصالت باید اختصاصی باشد و علامت استفاده شده از طرف دیگری در محصولات مشابه نباشد.تازگی به این معنی است که به دلیل تغییرات ایجاد شده،علامت ثبت شده در آن از علامت سابق کاملاَ مشخص و متمایز باشد.
طبقه بندی علامت تجاری
- صنایع و محصولات شیمیایی
- فلزات و مصنوعات فلزی
- دستگاه فنی و علمی و صنعتی
- مصنوعات و اشیاء ساخته شده از مواد مختلف
- مصنوعات نساجی
- اسباب بازی و لوازم ورزش
- مواد غذایی و محصولات کشاورزی
- سایر موارد
علایم غیر قابل ثبت
طبق تبصره 5 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 1310 ، علائم زیر قابلیت ثبت را ندارند.
- علائم دولتی،مملکتی و رسمی ( آرم جمهوری اسلامی ایران ، هلال احمر و …)
- علائم مخالف نظم و عفت عمومی
- علائمی که عنوان آن عمومی باشد مانند پارچه ، ماشین و …
- علائمی که پیش از این ثبت شده باشند. (برای اطمینان از عدم ثبت برند پیشنهادی خود می توان به سایت روزنامه رسمی کشور رجوع کرد.)
- کلماتی که به گونه ای وابستگی به موسسه ها یا مقامات رسمی ایران را یادآوری می کند،کلماتی مانند انقلابی یا دولتی و ….
ثبت اجباری علامت
ثبت علامت تجاری طبق قانون و اساس نامه اجباری نیست.به این معنی است اگر کسی برای محصولات خود علامتی انتخاب و استفاده کرد ولی آن را ثبت نکرد اجبار به ثبت علامت نیست.ولی
در ماده یک قانون ثبت علائم و اختراعات،ثبت علامت تجاری برای مواردی اجباری و از قانون بالا جدا است و هیات وزیران ثبت علائم محصولات زیر را اجبار کرده اند:
- دارو های اختصاصی مورد استفاده پزشکی
- مواد غذایی با پوشش و ظرف مخصوص
- مشروبات و آب های گازدار
- لوازم آرایش مورداستفاده که به طور مستقیم بر روی پوست انسان تاثیر می گذارد.
مدارک لازم برای درخواست کننده ثبت علامت تجاری
1.مدارک هویت اشخاص حقیقی(کپی شناسنامه،کپی کارت ملی)
2.مدارک هویت اشخاص حقوقی (آگهی تاسیس و هر گونه تغییرات )
3.در صورتی که برند لاتین و یا ریشه عربی داشته باشد میبایست کارت بازرگانی داشته باشید.
4.نمونه علامت(چند نمونه گرافیکی از علامت را به همراه اظهارنامه و دیگر مدارک ارائه شود.)
5.مدارکی را ارائه دهید که می خواهید علامت مربوط به فعالیت خود را در زمینه آموزشی،پزشکی و ….را ثبت کنید.
6.در صورت استفاده از حق تقدم باید مدارک مرتبط با آن را زمانی که اظهارنامه را واگذار می کنید ارائه دهید.
7.کپی مجوز تاسیس بهره برداری،پروانه ساخت و هر نوع مجوز فعالیت(برای اشخاص حقوقی)
8.مهر شرکت
9.اگر درخواست کننده ثبت،خارجی باشد باید معادل ارزی هزینه های ثبتی را پرداخت کند.
10.هزینه اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی برابر با جدول تعیین شده می باشد.
11.مدارک مرتبط به نماینده یا وکیل که دارای حق امضا باشند(اگر برای انجام کارها از وکیل استفاده می کنید)
مراحل ثبت علامت تجاری
ابتدا به سایت مالکیت صنعتی (قسمت ثبت علائم تجاری) رجوع نمایید و اظهارنامه ثبت برند را در سیستم کامل کنید. در این سایت،لینک ثبت نامی وجود دارد که با کلیک روی آن اولین مرحله ثبت نام باز شده و مراحل ثبت نام را قدم به قدم انجام می دهیم.
- انتخاب نوع اظهارنامه
- تکمیل مشخصات مالک(اطلاعات شخص حقیقی یا حقوقی و اگر فرد از وکیل یا نماینده قانونی استفاده کند مشخصات او را نیز وارد نماید)
- بارگیری مدارک ذکر شده (اسکن مدارک الزامی است )
- نظارت دوباره و تایید اطلاعات و مدارک
- پرداخت هزینه ثبتی از طریق اینترنت
- دریافت شماره اظهارنامه و رمز از طریق تلفن (بعد از اتمام ثبت نام ،سیستم نام کاربری، کلمه عبور و کد رهگیری را پیامک می کند)
در ادامه زمان امضای رونوشت تایید شده می باشد که فرد باید یکی از رونوشت ها را با اسنادی که برابر با اصل شده است را با فیش به آدرس مرکز ارسال نماید.
پس از تکمیل اظهارنامه و تحویل مدارک،با رسیدگی کارشناس نتیجه ثبت برند و یا رد آن اعلام می شود.اگر مشکلی وجود نداشته باشد بعد از رسیدگی و تایید ثبت،به درخواست کننده مبلغ
هایی اطلاع داده می شود.بعد ازاین پروسه زمانی که در روزنامه رسمی قوه قضاییه از طریق سایت اعلام شد، در سایت اداره مالکیت صنعتی بعد از یک ماه وارد پرونده می گردد.
بعد از آماده کردن مدارک و ثبت در سیستم ،باید درخواست خود را از طریق سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پی جویی کرد.علاوه برسیستم، روند پیگیری و تکمیل در سامانه از طریق
پیامک و ایمیل نیز انجام می شود.بنابراین باید آدرس ایمیل و شماره همراه معتبر به رابط پیگیری داده شود تا درخواست کننده در پیگیری اداری با مشکل روبرو نگردد.
بعداز نشر آگهی ممکن است شخص انتقادی داشته باشد.در این صورت اداره مالکیت صنعتی نسخه اعتراض را برای شخص درخواست کننده می فرستد و زمان دفاع از خود را به او می دهد.فرد
درخواست کننده نیز دلایل خود را در اعتراض نامه وارد کرده و به اداره می فرستد.بنابراین اداره نسخه را در اختیار فرد ذینفع قرار داده علامت تجاری را رد کند یا ثبت نماید.
مقررات جزایی
به ادعای حقوقی و جزایی مرتبط به علائم تجاری در دادگاههای تهران رسیدگی می گردد.( ماده 46 قانون ثبت علائم و اختراعات ) .
براساس قانون مجازات اسلامی تصویب شده سال 1362،اشخاصی که علائم ثبت شده دیگران را جعل کنند و با آگاهی از مجعول بودن آن ها استفاده نمایند و با تغییراتی جزیی در آن ها دیگران را فریب دهدند،به مجازات 74 ضربه شلاق محکوم خواهند شد.مطابق ماده 123 شخصی محصولی را که دارای علامت جعل شده باشد از کشور صادر یا به آن وارد کند، به سه ماه تا سه سال
حبس محکوم می شود.در ضمن طبق ماده 124 اشخاص زیر به شش ماه حبس محکوم خواهند شد:
1.افرادی که علامت تجاری اجباری را در روی محصولی که باید دارای آن علامت باشد استفاده نکنند.
2.افرادی که محصولی را دارای علامتی نباشد بفروشند در حالیکه علامت تجاری برای آن محصول اجباری است.
موسسه حقوقی ثبت کریم خان، رضایت کامل متقاضیان را در زمینه صفر تا صد ثبت علامت تجاری ، برند ، لوگو ، مارک با کمترین زمان و کمترین هزینه در اختیار کاربران قرار می دهد.
دیدگاهی یافت نشد