انواع بارکد

انواع بارکد

بارکد یک فرمت نمایش اطلاعات است که برای شناسایی و مشخص کردن محصولات و اشیا استفاده می‌شود. این فرمت شامل ترکیبی از خطوط عمودی و افقی است که الگوهای مشخصی را نمایش می‌دهد. این الگوها با استفاده از مجموعه‌ای از خطوط سیاه و سفید در قالب کد‌های بیتی نمایش داده می‌شوند. بارکدها بر روی بسته‌بندی محصولات، کارت‌ها، بلیط‌ها و سایر اشیا قرار می‌گیرند. با استفاده از دستگاه‌های خواننده بارکد، اطلاعات مربوط به محصول، شناسه، قیمت و سایر جزئیات قابل خواندن و دریافت می‌شود. بارکدها به عنوان یک روش سریع، دقیق و موثر در شناسایی و ردیابی محصولات استفاده می‌شوند و بهبود فرایندهای فروش، مدیریت موجودی، پیگیری و کنترل کیفیت را فراهم می‌کنند.

پیش گفتار

در این مقاله قصد داریم به ارائه برخی از بارکدها در سراسر دنیا بپردازیم و به طبع آن به بارکدهای معروف مورد استفاده در ایران هم خواهیم پرداخت.

در ایران 2 نوع بارکد بسیار مهم برای محصولات داریم که مورد استفاده برای تجارت در ایران و خارج از ایران است. این دو نوع بارکد که بیشتر برای محصولات از آن استفاده می‌شود ایران کد و GS1 یا همان Global Standard می باشد.مشاوران ما در ثبت کریم‌خان برای ارائه انواع خدمات ثبتی حضور دارند.

انواع بارکد

در ایران و جهان، انواع مختلفی از بارکدها استفاده می‌شود. به برخی از انواع بارکدهای رایج در ایران و جهان می‌توان با عناوین زیر اشاره کرد:

  • بارکد یک بعدی (کد ۱۲۸): این نوع بارکد شامل رشته‌ای از اعداد و حروف است که به صورت عمودی بر روی محصول یا بسته‌بندی آن قرار می‌گیرد. از این بارکد برای شناسایی و ثبت اطلاعات از جمله کد محصول، قیمت و تاریخ تولید استفاده می‌شود.
  • بارکد دو بعدی (QR کد): این نوع بارکد شامل الگوهای مربعی است که درون آن‌ها اطلاعات به صورت دیجیتالی ذخیره می‌شوند. بارکدهای دو بعدی مثل QR کد، به شکل متن، لینک و یا اطلاعات تماس استفاده می‌شوند.
  • بارکد ۳ بعدی: این نوع بارکد براساس فناوری سه‌بعدی شکل‌گیری می‌کند و از مزایایی مانند ذخیره‌سازی اطلاعات بیشتر و دقیق‌تر، تشخیص سریع تر و قابلیت انتقال اطلاعات به صورت دستی استفاده می‌کند.

انواع بارکد‌های یک بعدی

  • بارکد EAN-13: این نوع بارکد شایع‌ترین نوع بارکد یک بعدی است که شامل ۱۳ رقم است. از آن برای شناسایی محصولات، قیمت‌گذاری و مدیریت موجودی استفاده می‌شود.بارکد های ایران کد و GS1 از همین قبیل هستند.
  • بارکد UPC-A: این نوع بارکد نیز یکی از رایج‌ترین بارکدهای یک بعدی است که در آمریکا استفاده می‌شود. شامل ۱۲ رقم است و برای شناسایی محصولات در فروشگاه‌ها استفاده می‌شود.
  • بارکد ITF-14: این نوع بارکد برای بسته‌بندی و برچسب‌زنی محصولات بزرگ‌تر استفاده می‌شود. شامل ۱۴ رقم است و برای شناسایی کالاهای پالتی و بسته‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • بارکد Code 39: این نوع بارکد شامل حروف بزرگ، اعداد و علائم خاص است. برای شناسایی و برچسب‌زنی محصولات در صنایع مختلف استفاده می‌شود.
  • بارکد Code 128: این نوع بارکد شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علائم خاص است. از آن برای شناسایی محصولات، بسته‌بندی و کنترل کیفیت استفاده می‌شود.

انواع بارکد دوبعدی

  • بارکد QR: QR کوتاه‌شده‌ی عبارت Quick Response است و یکی از محبوب‌ترین بارکدهای دوبعدی است. این بارکد قادر است اطلاعات بسیار زیادی را شامل شود از جمله متن، لینک و عکس. با استفاده از دستگاه‌های موبایل و نرم‌افزارهای مربوطه، بارکد QR قابل خواندن و پردازش است.
  • بارکد Data Matrix: این بارکد نیز یکی از بارکدهای دوبعدی پرکاربرد است که اطلاعات را در قالب یک ماتریس کد می‌نمایشد.
  • بارکد PDF417: این بارکد اطلاعات را به صورت افقی و عمودی در قالب خطوط موازی نمایش می‌دهد. قابلیت ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات را دارد و در کارت‌ها، بلیط‌های هواپیما و مدارک رسمی استفاده می‌شود.
  • بارکد Aztec: این بارکد نیز برای ذخیره و نمایش اطلاعات بسیار متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد. دارای ساختار خودکار تصحیح خطا است و در برنامه‌های موبایلی، بلیط‌های راه‌آهن و کارت‌های عضویت استفاده می‌شود.
  • بارکد MaxiCode: این بارکد به صورت یک نماد چندگانه‌ای در قالب یک دایره با الگوهای خاص قابل تشخیص است. برای ارتباط سریع با سیستم‌های لجستیک و پیک‌ها استفاده می‌شود.

بارکدهای دوبعدی با امکانات بیشتری نسبت به بارکدهای یک بعدی، بهبود قابل توجهی در قابلیت ذخیره سازی و انتقال اطلاعات داشته و در بسیاری از صنایع و کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع بارکدهای 3 بعدی

بر خلاف بارکدهای یک بعدی و دو بعدی، بارکدهای سه بعدی محدودتر استفاده می‌شوند و نسبتاً کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از انواع بارکد سه بعدی عبارتند از:

  • بارکد QR کد سه بعدی (3D QR Code): این نوع بارکد QR Code است که به صورت سه بعدی پیاده‌سازی شده است. با استفاده از تکنولوژی سه بعدی، امکان ذخیره و نمایش اطلاعات در فضای سه بعدی را فراهم می‌کند.
  • بارکد دات آرت (DotArt): این بارکد نیز یک بارکد سه بعدی است که با استفاده از ترکیب نقاط و خطوط به صورت سه بعدی طراحی شده است. بارکد هولوگرامی (Hologram Barcode): بارکد هولوگرامی نیز یک نوع بارکد سه بعدی است که با استفاده از تکنولوژی هولوگرافیک، امکان نمایش بارکد به صورت سه بعدی را فراهم می‌کند. این بارکد معمولاً در بسته بندی‌ها و محصولاتی که نیاز به تشخیص اصالت دارند، استفاده می‌شود.

مقدار استفاده از بارکدهای سه بعدی نسبت به بارکدهای یک بعدی و دو بعدی کمتر است و عمدتاً برای برخی نیازهای خاص و کاربردهای خاص استفاده می‌شوند.


خدمات ثبت کریم‌‎خان

شرکت ثبت کریمخان با برخورداری از کارشناسان و وکلای مجرب، جهت مشاوره و تسهیل فرایند ثبت شرکت گام به گام همراه شما می‌باشد. کافی است برای بهره وری از بهترین مشاوره‌ها و ارزان‌ترین خدمات به صورت کاملا آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری، با ما تماس بگیرید.

سوالات پرتکرار

چگونه بارکد را اسکن کنیم؟

برای اسکن بارکد، می‌توانید از دستگاه‌های اسکنر بارکد، تلفن همراه با قابلیت اسکن بارکد یا برنامه‌های موبایلی که این قابلیت را دارند استفاده کنید. بعد از اسکن بارکد، اطلاعات مربوطه در دستگاه یا نرم‌افزار نمایش داده می‌شود.

بارکدهایی که در ایران استفاده می‌شوند، چه ویژگی‌هایی دارند؟

در ایران، از بارکدهای استاندارد جهانی مانند UPC و EAN برای محصولات استفاده می‌شود. این بارکدها شامل خطوط عمودی با طول‌های خاص هستند که کد محصول را در خود ذخیره می‌کنند.

چگونه برای اخذ بارکد خود اقدام کنم؟

انجام فرآیندهای مربوط به اخذ بارکد کار ساده ‌ای نیست ولی کارشناسان ما در ثبت کریم‌خان حضور دارند تا از نگرانی های شما برای انجام امور ثبتی بکاهند.

تلفن تماس

021-87146


آگهی تصدیق ثبت برند، علائم تجاری،  اخذ کارت بازرگانی، اخذ کد اقتصادی، ثبت لوگو، ثبت علائم تجاری، ثبت کریم خان، ثبت کریمخان، شرکت ثبت کریمخان، ثبت برند در ثبت کریمخان، ثبت لوگو در موسسه کریمخان، هزینه اخذ کارت بازرگانی، هزینه ثبت لوگو، ثبت نام تجاری، هزینه ثبت نام تجاری، هزینه ثبت علائم تجاری، هزینه اخذ کد اقتصادی، ثبت برند و لوگو در ثبت کریم خان، هزینه ثبت برند و لوگو در ثبت کریم خان، هزینه ثبت لوگو در موسسه کریمخان، هزینه ثبت لوگو، آگهی تصدیق ثبت برند، هزینه آگهی تصدیق ثبت برند، اظهارنامه برند، هزینه اظهارنامه برند، آگهی تصدیق ثبت برند، هزینه آگهی تصدیق ثبت برند

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *