پلمپ دفاتر چیست ؟
ثبت شرکت کریمخان در این نوشتار قصد دارد به توصیف پلمپ دفاتر و چگونگی انجام آن بپردازد. قبل از هر چیزی لازم است بدانیم همه ی شرکت ها و موسسات و سازمان هایی که توسط اداره ثبت شرکتها ثبت شده اند، مشمول قوانین مالیات می باشند و موظفند دفاتر قانونی خود را برای تحریر تمام فعالیتهای مالی از سازمان امور مالیاتی تحویل بگیرند. این دفاتر كه به دفاتر قانونی معروف هستند جهت مشخص کردن فعالیت های مالی سالیانه شرکت مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به دستور العمل ها و آئین نامه ی تحریر دفاتر قانونی شركتها موظف می باشند تمامی عملیات مالی خود را به ترتیب به صورت خوانا و بدون خط خوردگی و تراشیده شدن و لاک گیری در این دفاتر بنویسند و زمانی كه به انتهای سال مالی می رسند و می خواهند اظهار نامه مالیاتی را تحویل دهند باید این دفاتر پلمپ شده را هم جهت استناد به دارایی تحویل دهند.
تمام شرکت ها موظف به دریافت دفاتر مالی خود هستند حتی شرکت هایی که فعالیت ندارند نیز ملزم به دریافت دفاتر قانونی هستند و در پایان سال مالی باید دفاتر پلمپ شده خود را به صورت خالی به اداره دارایی تحویل دهند.
چرا باید پلمپ دفاتر انجام گیرد؟
پلمپ دفاتر امری الزامیست زیرا جزو قوانین بوده و در صورت عدم انجام آن جریمه مالیاتی در پی دارد. که این جریمه مالیاتی عبارتست از عدم صدور صورتحساب ، عدم درج شماره اقتصادی ، استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران یا برعکس ، مسئولیت تضامنی به علاوه 10 درصد مبلغ مورد معامله که بدون رعایت ضوابط این ماده صورت گرفته باشد. چنانچه می خواهید از مدارک لازم برای اخذ پلمپ دفاتر آگاه شوید در ادامه متن با ما در ثبت شرکت کریم خان همراه باشید.
جهت اخذ پلمپ دفاتر چه مدارکی لازم است؟
- کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضای هیئت مدیره
- کپی روزنامه رسمی تاسیس
- کپی آخرین تغییرات ثبتی شرکت در روزنامه رسمی
- مهر شرکت
هر تاجری به استثنای کسبه جزء مکلف است دفاتری را که وزارت عدلیه با توجه به نظامنامه قائم مقام این دفاتر قرار می دهد اعم از دفتر روزنامه , دفتر كل و دفتر دارائی داشته باشد و آنها را پلمپ نماید. پلمپ دفاتر یک روزه انجام می شود و حدود یک ماه زمان می برد تا توسط اداره پست به دست موکل برسد. شرکت ها و موسسات جهت تسلیم نمودن اظهارنامه مالیاتی در تیرماه هر سال باید اواخر سال قبل اقدام به اخذ پلمپ دفاتر قانونی کرده باشند.
دفتر روزنامه دفتری است كه شرکت ها موظفند اجر تمام مطالبات و دیون و داد و ستد های تجارتی خود و همچنین تمام واردات و صادرات تجارتی را با هر اسم و رسمی كه هستند در آن ثبت نمایند.
دفتر كل دفتری است كه تاجر باید تمام معاملات خود را لااقل هفته ای یک بار از دفتر روزنامه استخراج نموده و انواع مختلف آن را تفکیک کند و هر کدام را در صفحه مخصوص در دفتر كل بصورت خلاصه ثبت نماید.
دفتر دارائی دفتری است كه تاجر باید هر سال صورت جامعی از كلیه دارائی های منقول و غیر منقول و دیون و مطالبات سال گذشته را در آن ثبت و امضاء نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل پلمپ دفاتر تجاری می توانید در ادامه این مطلب با ثبت شرکت کریم خان همراه باشید.
مراحل پلمپ دفاتر تجاری چگونه صورت می گیرد؟
طبق ماده 13 قانون دفاتر تجاری , شخصی كه برای پلمپ دفاتر قانونی خود به اداره ثبت مراجعه می كند، ابتدا باید برگه ی اظهار نامه پلمپ دفتر تجاری را كه در قسمت فروش اوراق بهادار هست با ذكر این كه تعداد دفاتر چند جلد می باشد تهیه كند. مدیر شرکت یا مؤسسه یا تاجر شخصا باید ورقه اظهار نامه را تكمیل نموده و با استفاده از مهر شرکت آن را مهر کند. همچنین باید شماره ثبت شرکت یا مؤسسه در ورقه اظهار نامه منعكس شود. البته شرکت یا مؤسسه ای كه هنوز مهر تهیه نكرده است از این قاعده مستثنی می باشد. علاوه بر این لازم است كلیه مشخصات مدیر عامل شرکت یا بازرگان و آدرس شرکت یا محل تجارت بازرگان در ورقه نوشته شود. همچنین اگر مراجعه كننده بازرگان باشد لازم است مشخصات كامل وی در پایین ورقه قید شود و كارت شناسائی نیز به همراه داشته باشد . در انتها لازم است که مراجعه كننده ای كه دفتر را تهیه و قیطان كشی كرده و اظهارنامه پلمپ دفاتر تجارتی را تكمیل نموده و به اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجارتی بخش پلمپ دفاتر تجارتی مراجعه نماید و دفاتر را به متصدی مربوطه تحویل دهد.
متصدی مربوطه اظهار نامه پلمپ دفاتر را از آورنده تحویل گرفته و تعداد صفحات دفتر روزنامه و دفتر كل و دارائی را در آن می نویسد. سپس ارباب رجوع دفتر را به قسمت حسابداری برده و حسابدار با توجه به تعداد دفاتر و صفحات آن و از روی نوشته ای كه در بالای ورقه است فیش را می نویسد و به آورنده می دهد كه توسط بانک ملی آن را پرداخت نموده و فیش مربوطه را تحویل حسابدار داده و اظهار نامه پلمپ دفاتر كه شامل مهر حسابداری با قید تاریخ و پول پرداخت شده می باشد را دریافت می نماید.
چه عواملی موجب رد پلمپ دفاتر می شود؟
- در صورتی که دفاتر ارائه شده به جهتی از پلمپ خارج شده یا یک یا چند برگه از آن کم شده باشد
- در صورتی که یک یا چند فعالیت مالی و پولی در دفتر ثبت نشده باشد
- در صورتی که اطلاعات طبق تاریخ وقوع آن ها ثبت نشده باشد
- ثبت کردن همه یا بخشی از فعالیتهای در حاشیه
- تراشیدن یا پاک کردن نوشتههای دفاتر جهت سو استفاده
- وجود جای خالی بیش از حد در صفحات سفید
- بستانکار شدن حسابهای بانکی یا نقدی
- تأخیر تحریر دفاتر روزنامه و دفاتر مشاغل زائد
شما می توانید از طریق ثبت شرکت کریم خان پلمپ دفاتر قانونی را دریافت نمایید ، بنابراین جهت انجام مراحل قانونی پلمپ دفاتر خود ضمن مراجعه به این موسسه ، در کوتاهترین مدت اقدامات لازمه را به عمل بیاورید.
dafater polomp chand bargie?
باسلام ، لطفا با کارشناسان مربوطه تماس حاصل فرمایید
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم