تاسیس اداره مختص به مالکیت صنعتی و ایجاد اداره بین المللی

تاسیس اداره مختص به مالکیت صنعتی و ایجاد اداره بین المللی


تاسیس اداره بین المللی و اداره مخصوص مالکیت صنعتی

با موسسه حقوقی ثبت کریم خان همراه باشید تا توضیحات جامع تری درباره تاسیس اداره بین المللی و اداره مخصوص مالکیت صنعتی را به شما ارائه دهیم.

“قرارداد عمومی کنوانسیون پاریس” برای حامی بودن مالکیت صنعتی که به نام “اتحادیه پاریس” مشهور است، به موجب عهدنامه چند جانبه، پاریس در سال 1883 ، بروکسل در سال 1900، واشنگتن در سال 1911، لاهه در سال 1925، لندن در سال 1934، لیسبن در سال 1985 و استکهلم در سال 1967 و 1979، بوجود آمده است مورد بررسی قرار گرفته است.

با توجه به ماده واحده مصوب 10 / 12/ 1337 مقرر می دارد ، دولت مجاز است پیوستن خود را به اتحادیه پاریس که جایگاه آن در شهر برن است و برای مالکیت صنعتی و تجاری و کشاورزی طبق پیمان های چند جانبه تشکیل شده، با تمام تغییرات و اصلاحاتی که تا این تاریخ در آن بوجود آمده است . ایران در سال 1338 شمسی ( 16 دسامبر 1959 ) به قرارداد عمومی پاریس ملحق شده است. (اکثر کشورهای جهان به این قرارداد پیوستند)

تاسیس اداره مالکیت صنعتی

تمام کشورهای اتحادیه، تعهد می نمایند که اداره مرکزی مخصوص مالکیت صنعتی تاسیس نمایند تا مرجع قبول اظهارنامه های ثبت اختراع، نمونه های وسایل مصرفی، طرح ها و الگوهای صنعتی و تجاری باشد و مراتب ثبت آنها را به اطلاع همگان برسانند.

اداره ذکر شده، نشریه رسمی معتبری منتشر خواهد کرد که موضوعات مرتبط در آن انتشار خواهد یافت :

  1. اسامی دارندگان گواهینامه های صادره با مختصری از مشخصات اختراعات ثبت شده
  2. نقل و انتشار علائم ثبت شده

در کشور ایران ، آیین نامه سازمان اداری و وظایف اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی، مصوب شهریور ماه 1340، همان طور که در پیش گفتار ذکر شده، نظر به مقررات قانون (ماده واحده ) مصوب دهم اسفندماه 1337، که به دولت ایران اجازه پیوستن به اتحادیه عمومی پاریس را می دهد، تصویب شده است. ماده اول آیین نامه ذکر شده بیان می کند : ” اداره ثبت شرکت ها و علائم تجاری و اختراعات اداره کل ثبت تهران، از تاریخ ذکر شده به نام : ”  اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی ” ، نامیده می شود.

طبق ماده ثبت علائم تجاری و اختراعات و نام تجاری و شکل ها و ترسیمات صنعتی جزو وظایف این اداره می باشد و طبق ماده 2 آیین نامه مزبور، اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی، علاوه بر انجام وظایف قانونی، الزامی شده است در موضوع حمایت مالکیت صنعتی، با بررسی احتیاجات و تقاضای اوضاع اقتصادی کشور و تعهدات بین المللی، طرح های قانونی و آیین نامه های اجرایی آن را تهیه و پیشنهاد نماید.
(یادآوری می شود که این اداره به موجب آیین نامه مورخ 24 / 2 / 1386 مصوب رئیس قوه قضاییه ، به دو قسمت ” اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری ” و ” اداره کل مالکیت صنعتی ” ، شکل گرفته است و به موجب ماده 3 آیین نامه ذکر شده اداره کل اخیر، اجرای معاهدات کنوانسیون هایی را که ایران به آن ها پیوسته است، برعهده دارد)

اداره بین المللی حمایت مالکیت صنعتی

طبق ماده 13 قرارداد عمومی پاریس، اداره بین المللی که به نام ” اداره بین المللی برای حمایت مالکیت صنعتی ” تاسیس شده تحت نظارت مراتب مقامات عالی رتبه دولت سوئیس قرار گرفته و این دولت، سازمان آن را تنظیم نموده و بر طرز کار آن نظارت می کند. هزینه های عادی اداره بین المللی، به وسیله کلیه کشورهای عضو اتحادیه، مشترکاَ تامین می شود. دولت سوئیس در هزینه های اداره بین المللی و همچنین در حساب های آن، نظارت می کند و مساعده های لازم را می پردازد.

اداره بین المللی ، کلیه اطلاعات مربوط به حمایت مالکیت صنعتی را، جمع آوری و متمرکز نموده و منتشر می نماید. در بررسی نکات مشترکی که برای اتحادیه مفید باشند اقدام نموده و به کمک اسنادی که از طرف ادارات مختلف در اختیارش گذاشته می شود، در زمینه مسائل مربوط به موضوع اتحادیه، مرتباَ نشریه ای منتشر خواهد نمود .

اداره بین المللی باید همیشه آماده باشد درباره مسائل مربوط به قسمت مالکیت صنعتی، اطلاعات مخصوصی را که ممکن است مورد احتیاج کشورهای اتحادیه باشد، در اختیار آنان بگذارد. رئیس اداره بین المللی، هر سال راجع به دوره تصدی خود گزارشی تنظیم نموده و برای تمامی کشورهای عضو اتحادیه، ارسال می کند. (بندهای 3 و 5 ماده 13)

برای اطلاع یافتن از شرایط ثبت برند – لوگو و طرح صنعتی می توانید با موسسه ثبت شرکت کریمخان ارتباط برقرار نموده و از راهنمایی مشاوران مجرب این مجموعه بهره مند گردید.

متقاضیان می توانند به منظور تاسیس اداره بین المللی و اداره مخصوص مالکیت صنعتی با مراجعه به موسسه حقوقی ثبت شرکت کریم خان و بهره مندی از مشاوره های موثر کارشناسان زبده این موسسه می توانند تمامی امور مربوطه را در کمترین زمان به انجام برسانند.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *